Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012



                                                                                                                              22/09/2012
                
                    ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ-ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑΣ


    ΕΥΘΥΝΗ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ                           



      Πώς να εξηγήσω την ψυχολογία του εθελοντή, την αγωνία του, την πολύωρη αναμονή κάτω από επικίνδυνες συνθήκες για να αποτρέψει την οποιαδήποτε καταστροφή, την ηρεμία του μέσα από την έκρηξη της στιγμής δράσης , την αγάπη του για την προσφορά ανιδιοτελώς, την σοβαρότητα του έργου του, την στάση του απέναντι στις προκλήσεις των ανθρώπων που πάντα στέκονται εμπόδιο σε κάθε καλό κριτικάροντας εκ του ασφαλούς-ανασφαλούς , την πολιτεία που αν και δημοκρατική εξαντλεί την αδιαφορία της και την φτώχεια της στο έργο των εθελοντών, το προσχηματικό ατομικό συμφέρον έναντι του κοινού  και τελικά ένα πλέγμα αγκυλώσεων που οδηγεί στην ανευθυνότητα και προσπάθεια κοινωνικής απενοχοποίησης.        Οι στόχοι των εθελοντών είναι διαφανείς, καθάριοι, και το πλάνο τους στους τομείς που δραστηριοποιούνται είναι οργανωμένο, μεθοδικό για να είναι αποτελεσματικό, με ανάπτυξη και διάδοση διαχρονική για να αποτελεί και επένδυση στο μέλλον . Μακάρι και οι σύγχρονοι πολιτικοί μας να έχουν τον ίδιο προσανατολισμό και μακρόχρονο σχεδιασμό έτσι ώστε να οδηγούν τον τόπο μας σε σταθερότητα κοινωνική με σαφείς θέσεις απέναντι στις «αγορές» και το παγκόσμιο γίγνεσθαι.                                                                               
 Τέσσερεις μήνες ,αρκετές  πυρκαγιές στον τομέα μας με αντίστοιχες προσπάθειες των εθελοντών που στέφθηκαν με επιτυχία, διότι κατάφεραν γρήγορα και με επιτυχία να κατασβέσουν τις πυρκαγιές που ξεκίνησαν σε δασικές περιοχές όπως στην Αγία Ειρήνη δίπλα μας στην Αργυρούπολη, στην Αιξωνή στην οικιστική περιοχή κοντά στην α’ ζώνη Υμηττού , στην δασική περιοχή πάνω από το Πυροφυλάκιο σε περιφραγμένη έκταση, στον Προφήτη Ηλία, στο Κίτσι, στο Κορωπί, στην Ανάβυσσο, στο Λαγονήσι, στο Βουτσά, στη Βάρη, στον Βοτανικό, στην Αγ. Μαρίνα, στην Αιξωνή ……….                                    
   Τα  αίτια είτε άγνωστα, είτε εγκληματικά , είτε  από καπνιστήρια μελισοπαραγωγών,  είτε από  κάψιμο ξηρών χόρτων,  παραμένει πρόβλημα ενεργό η απροσεξία ,η εγκληματική αμέλεια και η αδιαφορία , προϊόν της υποκουλτούρας του σύγχρονου νεοέλληνα που μπροστά στο κοντοπρόθεσμο  κέρδος θυσιάζει τα πάντα ακόμα και την υγεία των παιδιών του.                         Η ενημέρωση που έκαναν οι εθελοντές μας μοιράζοντας φυλλάδια για το τι θα πρέπει να προσέξουν οι κάτοικοι της περιαστικής περιοχής την καλοκαιρινή περίοδο και πως θα πρέπει να προφυλαχθούν και πως θα δράσουν σε περίπτωση εκδήλωσης συμβάντος ήταν και είναι η αρχή της αφύπνισης .                                                 
    Και έπεται η συνέχεια. Ευχόμαστε το υπόλοιπο της αντιπυρικής περιόδου  να περάσει χωρίς να χρειαστεί η επέμβασή μας, αλλά και αν χρειαστεί οι εθελοντές μας θα κάνουν αυτό που πρέπει και η ηθική τους επιτάσσει.                                              
ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΙΟ  ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΤΕΡΜΑ  Κ.ΑΘΑΝΑΤΟΥ  ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ  ΤΗΛ .ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  210.96.43.280
ΤΗΛ. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 199

                                                                    Ο επικεφαλής της εθελοντικής
                                                            Δασοπροστασίας-Πυρόσβεσης Γλυφάδας
                                                              Θεοδοσόπουλος Στέλιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου