Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Ώρα 23.15 φωτιά στο μονοπάτι του Προφήτη Ηλία

      Για  μια  ακόμη  φορά  απρόσεκτοι ;; Επισκέπτες του  βουνού   δήλωσαν  την παρουσία τους με  το ξέσπασμα μιας πυρκαγιάς στο μονοπάτι που  οδηγεί από το πατητήρι προς  το  παρεκκλήσι του  Προφήτη Ηλία.
Η έγκαιρη επέμβαση της Εθελοντικής Ομάδας Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Γλυφάδας  και της  πυροσβεστικής  απέτρεψε τη  μεγαλύτερη επέκταση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να  καούν μόνο ξερά  χόρτα  και πολύ  λίγα  δενδρύλλια της αναδάσωσης.
Αυτό οφείλεται στην εγκληματική αμέλεια των ανθρώπων που χρησιμοποιούν διάφορες πηγές θερμότητας όπως φλόγα  σε περιβάλλον  υψηλού κινδύνου και εύφλεκτων υλικών, στη δασική ζώνη του Υμηττού μας.
Αν δεν  γίνει  συνείδηση  όλων  μας  η πρόληψη τότε δεν  θα μπορέσουμε ποτέ  όσο και αν προσπαθούμε  να εμποδίσουμε και να αποτρέψουμε ανθρωπογενές καταστροφές όπως είναι οι δασικές πυρκαγιές.
Για το λόγο αυτό η Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Γλυφάδας σας εύχεται καλό και ασφαλές καλοκαίρι με απλές συμβουλές για να αποφύγουμε τον κίνδυνο  της πυρκαγιάς.
·        Κόβουμε τα ξερά χόρτα γύρω από το σπίτι μας και κάνουμε αντιπυρική ζώνη πλάτους 5 μέτρων, με την συνεργασία των γειτόνων μας.
·        Δεν κάνουμε οποιαδήποτε τύπου ελεγχόμενη καύση στην  ύπαιθρο από την 1η Μαΐου έως και την 31η Οκτωβρίου.
·        Αποφεύγουμε εργασίες κήπου ή τεχνικές  που προκαλούν σπινθήρες  σε όλη τη διάρκεια  του καλοκαιριού (π.χ. κόψιμο, τρόχισμα, άναμμα θυμιατού, κάπνισμα μελισσών κ.α. )
·        Ψήνουμε  φαγητά  σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους BBQ  και μόνο εκεί, πάντοτε  με την επίβλεψη μας και το νερό κοντά μας .
·        Δε σταθμεύουμε τα αυτοκίνητα μας σε χώρους που έχουν ξερά χόρτα  και φυσικά όχι κοντά σε πυροσβεστικά υδροστόμια.
·        Καύσιμα και εύφλεκτα  υλικά τα αποθηκεύουμε  και τα φυλάμε σύμφωνα  με τις προδιαγραφές ασφαλείας τους.
·        Αν για  κάποιο λόγο αναγνωρίσουμε κίνδυνο, δούμε άσπρο καπνό  στο βουνό (αρχή πυρκαγιάς ), τότε επικοινωνούμε  αμέσως με την  Πυροσβεστική   Υπηρεσία στο τηλέφωνο 199.
ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ ΠΥΡΟΦΥΛΑΚΕΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΟ ΤΕΡΜΑ  ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ Κ.ΑΘΑΝΑΤΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  210-9643280  ΤΗΛ. ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 199

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου